HÖŞMERİM

MALZEMESi:
2 su bardağı sütün çiği,
(Kaymaklanmış süt)
2 su bardağı mısır unu,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı buğday unu,
Bir tutam tuz.

YAPILIŞI:
Süt ve tereyağı bir tavada kaynatılır. Kaynayan karışım yavaş yavaş karıştırılarak mısır unu ve buğday unu ilave edilir. Tuz eklenir. Hamur haline gelen karışım, omlet gibi çift taraflı olarak kızartılır. Servise sunulurken bal, toz şeker ve pekmez de dökülerek yenilebilir.
——————————————————————————————————————————

MANTAR SOTE

MALZEMESi:
İki adet olgun domates,
Birkaç tane sivri biber,
İki baş soğan,
1 kg mantar (Kanlıca),
Birkaç diş sarımsak, tuz, karabiber ve yarım bardak su.

YAPILIŞI:
Mantarlar temizlendikten ve bol su ile yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. Sote yapılacak tencereye veya tavanın içine bir miktar sıvı yağ konur. Önce doğranmış soğanlar ve küçük küçük doğranmış biberler pembeleştirilir. Küp şeklinde doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilir. Önceden hazırlanan mantarlar da ilave edildikten sonra yarım bardak su konularak tuzu, karabiberi ve sarımsağı da ilave edilip pişirilir.

——————————————————————————————————————————

MENGEN PİLAVI

MALZEMESi:
Yarım kg pirinç, 250 gr kuşbaşı kuzu eti, 1 bardak dolusu tereyağı, 1 bardak dolusu ince kıyılmış mantar, 2 baş soğan,3 adet domates, 8 bardak et suyu, 1 kaşık şeker, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 demet dereotu, 1 bardak kadar ceviz içi, tuz ve karabiber.

YAPILIŞI:
Haşladığınız pirinçleri tuzlu, ılık suda bir saat bekletin. Soğuk su ile iyice yıkayıp, süzgece alın.Tencereyi ateşe koyup yağın bir kısmını alın, kızdırın çentilmiş soğanları ve eti ekleyin, karıştırın.Birkaç dakika kavurduktan sonra et suyunu boşaltın. Üzerinde oluşan köpüğü alın. Yarım saat kaynatın. Sonra pirinci, şekeri, tuzu, biberi ekleyin. 15 dakika ağır ateşte pişirin. Kalan yağı tavada kızdırıp üzerine dökün. Kapağı iyice kapatıp bir süre sonra kekiği, dereotunu ve cevizi üzerine serpin. Karıştırın ve servis yapın.